Izolacija

izolacijaOb spoznanju, da mora vsak dom imeti odlično izolacijo, smo se za vse uporabnike odločili za zagotavljanje strokovnih storitev za razvoj posameznih območij, naj bo to hidroizolacija, toplotna izolacija ali zvočna izolacija.

Hidroizolacija je niz operativnih postopkov, namenjenih zaščiti stavb pred škodljivimi učinki vode in vlage. Poleg zagotavljanja uporabnosti in življensko dobo gradbenih objektov, zagotavlja vodoodpornost in zdrave pogoje za ljudi. Hidroizolacija prav tako igra pomembno vlogo pri varstvu vode pred škodljivimi vplivi industrije, ceste, odlagališča in številnih drugih pogojih, zato morajo take naloge biti zaupane mojstrom z znanjem in izkušnjami.

Če ni dovolj toplotne izolacije, lahko vodi do povečane toplotne izgube pozimi, hladno obrobnih objektov, škodo, ki jo povzroči kondenzacija vlage in pregrevanje prostora v poletnih mesecih. Posledice so poškodbe na konstrukciji ter neudobno in nezdravo življenje in delo. Ogrevanje teh prostorov zahteva več energije, kar vodi do povečanih stopenj uporabe in vzdrževanja prostorov, temveč tudi povečanega onesnaževanja okolja. Izboljšanje toplotne izolacijske lastnosti stavbe je mogoče doseči z zmanjšanjem skupne toplotne izgube stavb v povprečju za 40-80%.

Zvočna izolacija je v lasti gradbene konstrukcije da v večji meri prepreči prenos energije zvoka iz enega prostora v drugega. Zvočna izolacija je razdeljena na:

  • zvočna izolacija hrupa (posredujejo okvir ali trdnem mediju) in
  • zvočna izolacija prostorskega hrupa (prenaša preko zračnih valov v zraku).

Glede na to, da ni mogoče izločiti vse vire hrupa in ni naravno, da se zavarujemo pred prejemanjem vseh zvokov, moramo najti način, da se prepreči prihod le neskladnih in kompleksnih zvočnih valov.

Če imate katero od teh težav se obrnite na nas, saj bodo naši mojstri pomoč pri reševanju nekaterih od teh vprašanj. Pomembno je poudariti, da gre za resne težave za katere je potrebno profesionalno poskrbeti.

Imate izbiro izbrati tisto najboljše, zato izberite gradbeno podjetje Behar, s.p.

Comments are closed